Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 1 februari 2011

Högsbo tog en skön revansch mot Kåhög

Kåhög har alltid varit en svår motståndare för Högsbo AIK och senaste matchen slutade 7-2 till Kåhög. Nu var det dags för returmöte i Flatåshallen.

Vår trånga hemmahall är tyvärr idealisk för Kåhögs tuffa sargspel där de tätar till runt sargerna så det blir svårt att komma runt. Alltså ingen lättare match denna gång än senast.

Vi tror att Kåhög drabbades av ett par återbud innan matchen men det är inget jag har bekräftat i nuläget.

Hursomhelst. När har vi spelat med fullt ordinarie manskap i den här serien senast?
Det är bara skoj med lite variation.

Det var Kåhög som började chansutbytet med ett skott utanför ur ett hyfsat bra läge. Vi spelade sedan upp bollen direkt efter avspel och Jacob Öryd var den förste av oss som lossade ett skott som gick utanför.

Därefter kom vår tredje kedja in, ledd av Jonas Emtervall, och skapade en hel del oreda. De löpstarka Oskar Widäng och Niklas Olofsson röjde runt rejält i Kåhögs zon.

2.30 kom Micael Edvardsson fram och lossade ett skott där backen precis hann få fram foten och täcka ut skottet.

3.30 Skjuter Robert Larsson första skottet i matchen som faktiskt går på mål. Målvakten räddar dock.

4.03 bollar Micael Edvardsson och Anton Sjölund Jurado vid halvplan och Anton avslutar ifrån långt håll. Bollen går i en fin båge ner mot målvaktens högra kryss och vi har 1-0.

Vi skapar sedan ett flertal lägen.
Mårten Forslund får två nästan identiska lägen där han sätter fart in i banan och drar i för skott men sätter bollen på täckande försvarare två gånger om. Här hade vi ena gången Ole Windahl i ett jätteläge vid ena stolpen.

Kåhög är dock inte ofarliga och strax efter Foppas halvlägen så får Daniel Sundh i vår kasse göra ett fint ingripande.

Gustaf Lundgren är aktiv och får många chanser i detta skede av matchen.

8.35 räddar Sundh ännu ett av Kåhögs skott.

8.38 har vi åter Mårten Forslund framme i läge men skottet täcks ut även denna gång. I samma byte skjuter Forslund ytterligare två skott. Ett går utanför och ett skott, framspelad av Dima Wollding, går skottet i täck igen.

Låter ju som att herr Forslund skjuter i fel lägen hela tiden men lägena ser ok ut. Det gäller bara att vara antingen lite kvickare med att få iväg skottet eller att välja ett passningsalternativ för de finns där varje gång.

Jacob Öryd är sedan inne och drar ett rappt skott i hjälmen på målvakten.

Därefter är det Jonas Emtervalls kedja som återigen slitit sig fram till målet och alla tre i kedjan är framme vid kassen och hugger och till slut är det Jonas som tvingar målvakten till en räddning.

I anfallet efter kommer Oskar Widäng loss för ett skott som målvakten räddar med ett utsträckt vänsterben.

13.27 är Kåhög uppe och hälsar på i vår zon och vi bryter för att spela upp bollen. Tyvärr går det inte så bra utan istället jobbar Kåhög åt sig bollen och spelar den vidare till bortre stolpen där en medspelare dyker upp och rakar in 1-1.
Målet görs av nr 10 assisterad av nr 14.
Direkt efter målet skapar Kåhög ytterligare en chans som Sundh lyckas avstyra.

Ole Windahl spelar sedan fram Dima Wollding som står ren framför Kåhögs kasse men Dima får inte träff på bollen. Pust och stön.

Minuten senare har vi ett frislag uppe i deras zon och där gör vi det inte bra.
Vår back kliver fram och skjuter rätt på täckande gubbe i muren och det är ju ett stort NEJ NEJ på det. Vi har gubbar som står vid sidan om muren och det är en lätt sak att spela dem. Istället kontrar Kåhög med tre gubbar mot en halv eller nåt.
Nr 9 slår in 1-2 till Kåhög.

Strax efter målet kommer vi upp i banan genom Putte Ekstedt som spelar till Niklas Olofsson som slår en direktpassning till Oskar Widäng som blir fri framför mål. Tyvärr slår även Oskar ett hål i luften.

Kedjan med Forslund, Wollding och Windahl skapar sedan ännu ett par chanser. Bl.a. en där Ole slår in en passning till Forslund framför mål men där får han ingen träff.

1-2 till Kåhög efter första perioden. En period med mersmak för oss och bud på flera mål.

Kåhög jobbar hela tiden på att tighta till försvaret och det gör de bra.

Andra perioden börjar med att Dima Wollding drar iväg ett skott ur ungefär det läge där Anton gjorde sitt mål men bollen går till höger om målvaktens högra stolpe.

Innan första minuten gått har även Kåhög skapat en farlig chans.

3.21 kommer vi upp med hela kedjan - Wollding, Windahl och Forslund och det är Ole Windahl som skjuter så det blir en retur som Forslund resolut trycker in i när. 2-2.

5.13 får vi Micael Edvardsson utvisad för upprepade förseelser.

5.53 flippar deras back iväg bollen mot vår stolpe och där får killen träff och slår in 2-3 til Kåhög.

Vi får strax därpå ett frislag i hyfsat bra läge och Dima bågar in och skjuter men målvakten räddar återigen.

Kåhög kommer igenom i en kontring och här reflexräddar Daniel skottet med vänsterhanden.

10.48 skjuter Anders Brisme och framför kassen jobbar Niklas Olofsson åt sig bollen och slår in den i nät. 3-3.

Vi är sedan framme med Gustaf Lundgren och Jacob Öryd som båda skjuter skott som målvakten räddar.

Anton Sjölund spelar sedan fram Forslund till ett skott som återigen sysselsätetter deras målvakt.

14.12 spelar Anton fram Dina som tar några steg med bollen och lägger in skottet i bortra klykan. 4-3 till Högsbo AIK och vi är återigen i ledning.

Perioden rullar på och vi får ett frislag där Oskar blir den som får friläget och i ivern träffar han bollen på alla sätt utom det som leder till mål.
Gott initiativ annars.

Vi vinner andra perioden med 3-1 och det rätt rejält. Kåhög har inte haft mycket att göra framåt.

Tredje perioden är inte mer än 15 sekunder när Ole bryter bollen på mittplan och spelar över till Forslund som drar bollen utanför i fritt läge. Aj aj aj.
Men vi skapar lägen och det är bra.

I anfallet efter är det Kåhög som är uppe i farligt läge och drar skottet utanför. Phiuu...

2.54 kommer Ole Windahl åter loss på sin kant och tittar upp och hittar en fri Dima Wollding framför kassen. Vår "Zlatan", Dima, hinner konstatera att han är rätt fri och stannar upp mitt framför målvakten. Målvakten kastar sig längs backen och Dima går fram ett steg och lobbar retfullt bollen över målvakten i nät. 5-3 till Högsbo AIK.

Kedjan med Forslund, Wollding och Windahl stannar kvar på banan och bl.a. drar Ole en farlig backhandvolley utanför och skjuter ett skott i stolpen.

Däremellan har Kåhögs nr 12 haft ett jätteläge mitt i slottet men skjutit utanför.

Jacob Öryd hugger sedan på ett felpass rätt upp i deras slott men skottet går utanför. Aj aj aj.

Kedjan jobbar sedan fram ännu en chans när Gustaf Lundgren spelar Jacob som spelar vidare till Robert Larsson som drar ett bra skott som målvakten räddar.

I det här bytet visade också Jacob och Anders Brisme hur fint man kan rulla runt bollen och bara chilla lite. Superenkelt.

5.15 har Kåhög ett frislag i vår zon och drar över den på andra kanten där avslutet kommer. Daniel är på bollen och det ser ut som att han räddar den men den slinker ur näven och landar till slut i kassen. 5-4 och Kåhög är inte avhängda på något vis.

7.40 får Kåhög nr 5 utvisad för fällning men den officiella benämningen är upprepade förseelser.
Uj uj uj...min mormor hade hunnit med i bollförflyttningarna.
Passning-Bollbehandling-Titta upp-Passning-Bollbehandling-Titta upp-Hota lite-Passa vidare-Ta emot-Titta upp-Bollbehandling-Passa vidare åt andra hållet. . .
Shit grabbar. BOLLTEMPO!
Dessutom måste vi inte hela tiden tänka på hur vi själva får skottläget.
Tänk lite mer PASS-PASS-SKOTT eller PASS-PASS-PASS-SKOTT eller PASS-SKOTT.

Vi får till ett sketet skott i powerplay.

Senare kommer Dima till skottlägen två gånger om men drar båda skotten på täckande försvarare.

Ole kommer i ett läge ruschande över banan och blir knuffad bakifrån i skottläget.
Vi får frislag men Oles läge var betydligt bättre.

14.01 skjuter Kåhög ett skott som Anton Sjölund täcker undan.

Jacob Öryd får i femtonde minuten två skottlägen där målvakten räddar båda.

15.01 blir Gustaf Lundgren utvisad för hårt spel.
Vi spelar ett väldigt bra boxplay här och klarar utvisningen bra.

Här skapar Kåhög en hel del chanser efter utvisningen och vi är aningen borta i försvaret. Några gånger gör vi inte riktigt det vi ska helt enkelt och Kåhög kan promenera omkring där de inte ska kunna promenera omkring vilket ger dem ett flertal farliga lägen.

17.00 tar Kåhög time-out.
Direkt efter time-outen kontrar vi genom Ole Windahl och Dima Wollding. Dima är den som avslutar men skottet går utanför.

I den 18e minuten ska Oskar Widäng ta emot bollen med ryggen mot Kåhögs kasse när deras back ger Oskar en rejäl tryckare. Domare, Magnus Persson, grinar illa och ler som svar på den incidenten. Ingen avblåsning dock.
Jag frågar honom senare om situationen och han bedömde att det inte var något och ifall jag hade fler synpunkter skulle jag ju kunna börja döma själv.
Tja, så kan man ju också se det Magnus.

Trängningar vid sarg och diverse fasthållningar kan ju vara lite luriga att se ur vissa vinklar. Där är det ju jättelätt att vara den där passive domaren. Men när två spelare stöter ihop mitt på banan och den ena kommer i 110 bakifrån och trycker till och domaren står tre meter ifrån och tittar på utan att blåsa så undrar man ju.

Hur kan man bedöma den situationen?
En anfallande spelare vill ta emot bollen på bröstet och bakom kommer en spelare som vill ungefär samma sak men han har anfallaren framför sig.
Anfallaren backar något men får plötsligt en stöt bakifrån så han flyger två meter framåt. Ska man då se det som att anfallaren filmar och kastar sig framåt eller ska man se det som någon slags axel-mot-axel-situation fast med rygg mot armar?
Kan en försvarare ALLTID gå upp i rygg på motståndarna och ge dem en rejäl körare om bollen är på väg mot dem?

Om du är domare eller på annat sätt kunnig kan du väl höra av dig om hur man ska bedöma en sådan situation.

Ok, åter till slutet av matchen.

18.30 får Daniel Sundh i kassen göra ett svettigt ingripande.
Strax därpå rullar en boll bakom Daniel och just utanför stolpen.

Seger för Högsbo AIK som nu fick lite lite luft till bakomvarande Guldringen IBK som förlorade rejält mot IBK Göteborg. 8-19 är tunga siffror.

Positivt ifrån matchen var att snacket var väldigt upplyftande hela tiden.
Vi såg en hel del bra kombinationer och hittade verkligen varandra väl i anfallsspelet.
Backarna var också med bättre i offensiven och vi kunde få tryck på motståndarna på ett bra sätt.

Alla tre kedjorna funkade riktigt bra.
Nu gjorde kedjan med Robert, Jacob och Gustaf inget mål men det var mer tillfälligheter än något annat. Lägena fanns där.

Kedjan med Oskar, Jonas och Niklas sprang som väntat friskt och skapade också en hel del.

Förstakedjan med Dima, Foppa och Ole såg lite hackig ut i början men kom igång bättre och bättre och såg riktigt bra ut till slut.

Backarna jobbade bra allihop och bröt mängder med uppspel och passningar på halvdistans.

Matchens lirare med ett mål, ett assist, mängder med brytningar och ett flertal pigga ruscher blir Anton Sjölund Jurado.

Här kommer lite tama matchbilder men innebandy är ju alltid kul att titta på... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar