Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 2 februari 2011

Delborn kan än

Pixbos och landslagets förre sniper Henrik Delborn har de senaste säsongerna huserat i lägre divisioner där han spelat för Kärra IBK. Förra säsongen klev laget upp ifrån division 3 till den nya division 2.

Nu har han återigen skrivit på för Superligaklubben Pixbo Wallenstam IBK för att hjälpa dem i slutskedet av serien där det hackat betydligt sedan bl.a. Kalle Brännberg skadade sig.

Henrik Delborn var en pålitlig målskytt som höll sig nära motståndarkassen förra gången det begav sig i Pixbo. På äldre dar, nåja han är 31, har han spelat back de gånger jag sett honom.

I det offensiva spelet har han ju varit en riktig klippa och en tuff nöt att knäcka för motståndarna på den lägre nivån. Defensivt tyckte nog jag att han inte alltid var den allra mest följsamma backen.
Å andra sidan så spelade han knappt defensivt alls eftersom Kärra ofta hade mycket boll.

Division 2 blir definitivt en profil fattigare utan Henrik Delborn och många motståndare kommer nog att sakna att tampas med honom de omgångar som är kvar. Han skrapade ihop 27 poäng på elva matcher och ligger just nu sjua i poängligan med det. 

Henrik är annars en rätt stor kille och jag hoppas nu att han klarar att växla träningstempo och träningsdos för att komma in i sin nya miljö i Superligan.

Jag kommer att hålla ett öga på Henrik när han spelar i Pixbo för att se hur det går för honom och jag önskar honom lycka till.

Hoppas bara han inte säger som Daniel Dahl när han lämnad division 3 och IBK Göteborg för att åter spela i Pixbo "Jag har saknat innebandyn..."

2 kommentarer:

  1. När Pixbo Wallenstam värvar från andra lag varje säsong innan fönstret stänger undrar jag varför klubben har kvar sina två divisionslag.

    Henrik Delborn lär tillföra tyngd och kraft i Pixbo. Så heja Pixbo mot slutspel!

    SvaraRadera
  2. Nej, det är väl lite för stort glapp mellan Superligan och de spelare som Pixbo har i division 2 och 4.

    De har väl egentligen många duktiga spelare att ta in men just den tyngden och kraften som Delborn kan stå för har de inte riktigt.

    Christian Reichenberg har ju t.ex. nyligen flyttat ner till division 2 och han fick väl inte många minuter i Superligan under sina 19 matcher. Hans kroppsbyggnad och speltyp är dock helt annorlunda än Delborns.

    Tråkigt för Kärra som får det ännu tuffare nu men det är ju kul om Pixbo spelar slutspel.

    //Anders

    SvaraRadera