Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 14 februari 2011

Man såg det på honom

Peter Forsberg lägger av efter bara två matcher.

Ingen hade sagt något ifall han hade fortsatt för han platsade definitivt i Colorado Avalanche och han hade platsat i de flesta lagen i NHL med det han presterade i de två matcherna.

Men när han blev utvisad andra gången i matchen mot Nashville så såg man att han tyckte att det lika gärna kunde kvitta. Om han inte kunde bidra till laget med mer än utvisningar så kände han att han inte hörde hemma där och lika gärna kunde lägga av.

Som vanligt var den allra hårdaste kritikern av Peter Forsbergs spel Peter Forsberg själv.

Beskedet kommer samma dag som ägaren till Pittsburgh Penguins och kanske världens bäste spelare genom tiderna, Mario Lemieux, går ut och hotar med att lämna NHL. Detta för att han anser att ligan dömde ut alldeles för milda straffpåföljder efter matchen mellan NY Islanders och hans eget Pittsburgh Penguins där det delades ut 346 utvisningsminuter.

Det finns paralleller mellan just Mario Lemieux och Peter Forsberg.
Super-Mario var spelaren som skulle efterträda Wayne Gretzky som tidernas poängkung i NHL men han fick aldrig chansen. Tiden där Gretzky kunde spela fritt och relativt ostört och skyddat i början av 80-talet hade förändrats när Lemieux började dominera. Då hade den stora cynismen klivit in i ishockeyn och en seger i en match fick gärna kosta en hjärnskakning hos motståndarnas bäste spelare. Eller varför inte en kapad hälsena eller en sönderslagen fot.
Lemieux fick inte den karriär han hade önskat sig utan gick långa perioder skadad och tvingades sluta i förtid.
Den spelare som kom för att efterträda honom som den starkast lysande stjärnan, Peter Forsberg, drabbades av samma öde. Ryggen var Lemieux akilleshäl och Forsbergs är ju en helt trasig fot.

Just nu är NHLs och kanske världens nu bäste spelare, Sidney Crosby, borta sedan en längre tid efter ett hårt angrepp mot hans huvud. 






Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen.
Tack för underhållningen Peter "Foppa" Forsberg!




http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article8562215.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article8567617.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar