Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 16 februari 2011

Han är härligt kolerisk den italienska terriern

Vilken underbar duell det blev mellan Fyrtornet och Släpvagnen i matchen mellan Milan och Tottenham.
Fyrtornet, Peter Coruch, och släpvagnen, Gennaro Gattuso, möttes gång på gång och ordväxlingarna dem emellan var otaliga.
Italienaren blev mer och mer härsken medans engelsmannen tog det lite coolare.
Fast nog såg Coruch mer och mer besvärad ut av Gattusos allt mörkare uppsyn.

Ärligt talat så måste jag säga att mina sympatier i denna match låg hos Gattuso.
Vid varje närkamp såg det ut som att den korte italienaren skulle ta sig igenom en snårskog för att över huvud taget se bollen. "Snårskogen" i det här fallet var Crouch händer, armbågar och armar som ständigt hmnade i ansiktet på Gattuso.
Crouch han kunde ju lugnt bara titta ner mot det som händer "under" honom medans Gattuso fick värja sig gång på gång.

När sedan domaren med kollegor hade en osedvanligt usel dag på jobbet och ständigt blåste åt fel håll så kan man ju förstå att Gattuso till slut tappade koncepterna.

Zlatan fick t.ex. varenda domslut emot sig. Varav en tidig neddragning alldeles utanför straffområdet avvärjdes med att domaren gestikulerade åt Zlatan att bara resa sig. Repriserna visade det som man redan sett, att det var en frispark.

Gattuso själv blev felaktigt varnad efter att själv ha varit den första på bollen och sedan var den som blev träffad av en spark.

Bårket med Joe Jordan började tidigt i matchen och Gattuso och Jordan möttes av någon anledning vid sidlinjen. Gattuso tog redan då ett grepp vid halsen om Jordan och puttade honom bakåt med stor kraft.
Vad Joe Jordan gjorde därute kan man ju undra över.

Det blev sedan ytterligare bråk med Joe Jordan efter slutsignalen.

Gattusos agent säger idag att Jordan kastat smädelser efter italienaren och bland annat sagt "Fucking italian bastard". För mig låter det som något helt i linje med det man kan förvänta sig och jag hade inte reagerat nämnvärt.

Gattuso blev tydligen ledsen.

Ok. Gattusos agerande är ju under isen och inte acceptabelt.
Men jag glömmer inte denna Joe Jordan.
Det fanns en tid när Sverige titt som tätt stötte på Skottland i diverse landskamper och då såg vi en del av Joe Jordan. Det var ingen vacker syn och inget vackert som kom ur munnen på den gubben.
Tyckte ni han såg lugn ut där vid sidlinjen?
Jo, det kan nog stämma. 2007 rankade The Times honom som "Den 34 hårdaste mannen inom sportens historia". Han var lugn eftersom han nog inte ville vifta med armarrna och riskera och få stryk av en ilsken, ettrig liten italienare och därmed förstöra sin hårda image.




http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/championsleague/article8578852.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar