Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 21 februari 2011

David bättre än Goliat enligt spansk logik

David Villa bedöms vara bättre än Zlatan Ibrahimovic utifrån att Villa har gjort fler mål på 34 matcher än vad Zlatan gjorde på 44 matcher.

Jo, det går att visa mycket med statistik.

Den här säsongen har också Lionel Messi öst in mål och hade han gjort detsamma när Zlatan spelade där så hade dels Zlatan fortfarande varit kvar och dels hade Zlatan gjort fler mål.

Nu blev det en konkurrenssituation mellan den lille och den store och den förlorade outsidern Zlatan. Han blev satt på bortre stolpen för att vänta på långbollar istället för att vara med i spelet.

Mina spanska kontakter säger också att det bland spansk vanlig publik är ansett att Zlatan Ibrahimovic är den bäste som spelat i Spanien.

När man stänger den stora boken om fotboll kommer fotbollens Goliat, Zlatan, alltid att vara ansedd som en bättre och mer spektakulär spelare än David, Villa. Jättens mål kommer att vevas gång på gång samtidigt som Villas mål kommer att hamna på de mediokra målens soptipp tillsammans med två tusen miljarder glidtacklingar och inkast som ingen människa minns.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article8602505.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar