Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 23 augusti 2009

Heja Tregaro

Man kan läsa lite här och var att Yannick Tregaro får skit för att han retat sig på "200-meters-pajasarna" när Emma Green skulle göra sitt sista hopp i VM.

Ok, det var väl inte 200-meterslöparnas fel att Emma fick sin uppladdning störd och jag tror nog att Tregaros irritation mest riktade sig mot arrangörerna.
För inte kan han väl ha blivit irriterad på VM-hjälten Bolt som är så professionell att han segar ut på alla starter med sitt lattjande eller hans kompisar som råkar tjuvstarta i var och varannan start?

Emma genomförde sitt hopp typ tio sekunder efter att tjuvstarten gått, mitt i ett enormt publiksorl och väsen. Nog kan väl en idrottare få lite mer utrymme för att ladda än så?

Jämför det med den laddning som just 200-meterslöparna har inför varje start.

På tal om tid. Tänk er också att Tregaro fick mikrofonen under näsan strax efter att han först suttit och koncentrerat sig på sin hoppares insats och sedan fått se den avbruten för att plötsligt återupptas igen. De som reagerat har oftast haft gott om tid på sig att värdera läget och har inte heller varit i samma anspänning som Tregaro.

Förresten blev det ju lite roligare när han kallade dem för "200-meterpajasarna" istället för "200-meterkillarna".

Apropå Bolt så är hans spexande ett klart upplyftande inslag. Han gör det hela tiden och för mig ser det nästan ut som ett sätt att minska sin egen nervositet. Kanske är det just pga det spexandet som han kan springa helt avslappnat och därmed vinna några hundradelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar