Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 22 augusti 2009

Försäsongsträning

Nu pågår försäsongen för en stor del av Sveriges idrottare.
Hur många tränar "rätt" egentligen?

Jag gissar att hälften av alla handbollsspelare, puckfösare och innebandyspelare ägnar 90 % av försäsongen åt att jogga 30 minuterspass i 70 %-fart. Tre gånger i veckan ska detta upprepas.
Det är inte bara dötråkigt utan också helt fel.

Tänk om fler tränade funktionellt och rationellt inför sin säsong och om tränarna kunde sin sak ordentligt. Då tror jag att fler skulle tycka att försäsongsträning inte var förknippat med pest och pina.

Självklart innehåller försäsongen uthållighetsträning och en hel del kittlingar i musklerna och sugrörsandning och sprängande bröstkorgar men det kan vara skoj också.

Fler måste lära sig... Förlåt, det var inte meningen att flytta dig tillbaks till skolbänken igen.
Fler måste känna att det kan vara roligt att ta ut sig och att anstränga sig till det yttersta.

Se resultatet av din träning innan du påbörjar varje pass. Bilda dig en mental bild av att du är färdig med din träning och att du genomfört ett intervallpass med hög puls. Tänk dig också att du befinner dig i rinken och jagar ikapp en puck precis framför den där backen som alltid varit snabbare än dig förut. Tänk dig att du orkar göra kullagerfinten perfekt ännu en extra gång efter din träning. Se framför dig hur du bågar in och med ett rappare steg än någonsin kan nypa in bollen i klykan.

Älska din försäsong. Det är den som kommer att göra att du har roligt under resten av vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar