Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 30 augusti 2009

Brandbilar attackerade av små råttor

Vi har kunnat läsa om ambulanser och brandbilar som attackerats vid uttryckningar i Rosengård och andra invandrartäta ställen. Nu har samma sak hänt i Hjällbo.

En brandbil ryckte ut för att släcka en containerbrand. Klockan var halv två på natten och när de passerade en gångbro skickade någon in en 5,7 kg tung sten genom rutan på uttryckningsfordonet. Tre brandmän skadades båda fysiskt och psykiskt.

Nu på morgonen kan vi läsa att räddningstjänsten inte tänker vika sig utan de ska fortsätta att rycka ut till dessa områden utan poliseskort. Deras målsättning är att ändra attityd och beteende hos glinen som utför attackerna.

Attackerna är ju fruktansvärda i sig och det kan ju tyckas som att skadan kan bli relativt begränsad om en stor brandbil kör i diket. Men nu är det ju faktiskt så att skadorna kan bli så in-i-helvete mycket värre än en mild avåkning. Dels kan ju en sten skada en brandman allvarligt eller faktiskt ta död på denne. Dels kan ju hela j-la brandbilen stryka med om det vill sig illa.

Ännu har de väl inte lyckats få fatt i gärningsmännen men någonstans är det ju otroligt snett.
Om de som gör såna här saker inte förstår att följderna kan bli allvarliga kan man ju tänka sig att de är väldigt unga. Typ 3-4 år eller nåt. Jag tror det är någonstans efter det som barn börjar få ett grepp om att sitt handlande får konsekvenser.
Om det då är låt oss säga 4-åringar som är ute kan man ju undra hur de har lyckats smita ut?
Vilket ansvar tar deras föräldrar över att glinen är ute om nätterna?

Och hur lyckas dessa 4-åringar få upp en sten på 5,7 kg och pricka en lastbil under uttryckning?

Nej, det troligare är väl att terroristerna som attackerar räddningstjänsten är större men uppenbarligen inte mer ihopvuxna i fontanellen än fyraåringar.

Tyvärr lär väl ingen förändring ske förrän någon av attentatsmännen får se sin syster eller bror brinna inne för att brandkåren inte hinner fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar