Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 28 augusti 2009

Hårt arbete väntar för Köniz och David Jansson

Den gode gamängen David Jansson är sedan några veckor nu installerad hos Floorball Köniz i Bern. Efter en mjukstart har han nu dragit igång på allvar.

I samband med tillträdet har David blivit intervjuad och han uttrycker "I have a good feeling".
Ja, det tror jag säkert han har. Vädret har varit gôtt och mottagandet varmt. Han har allt en ung man i sina bästa år kan önska sig. Kanske att han skulle ha fått sig en "Matrix-tankning" av tyska för att allt skulle vara perfekt men han verkar klara sig bra med engelska och kroppsspråket såhär långt. Målet är att coacha laget på tyska lagom till seriestarten.

Innebandymässigt har David startat med att drilla laget på beteendet vid frislag och i spel i numerärt över- och underläge.

Att David och Köniz står inför en tuff uppgift det vet vi alla. Laget har tappat några av sina tongivande spelare och truppen har föryngrats. Självklart kommer det att ta lite tid innan spelarna hittar varandra ute på banan men det kommer.

Den första riktiga utmaningen var Champy Churchill Cup där Köniz ställdes mot Landskrona och vann med 6-4. Därefter tappade laget en 5-2-ledning mot Järfälla till 5-9. Till sist föll Köniz tungt mot Wiler Ersigen, de Schweiziska mästarna, med 1-9.
Det är inga särskilt överraskande resultat. Möjligen blev förlustsifforna mot Wiler Ersigen lite för stora och 18 insläppta på två matcher är lite i överkant. Det rinner å andra sidan snabbt iväg i innebandy. Särskilt om laget saknar rutinerade spelare som kan gå in och låsa spelet och tråka ut motståndarna lite.
Med en ny ledare på plats vill spelarna också flasha sina offensiva kvaliteter en hel del så jag kan tänka mig att även det öppnade upp försvaret lite väl mycket.

David vore dock inte David om han inte ändå såg något positivt i det hela.
Nu hoppas han på att laget kan överraska i serien genom att slå ur underläge och spela lite på motståndarnas underskattning.
Nu finns det en vinstmatch mot Landskrona och en halvbra match mot Järfälla att bygga vidare på och försöka fånga positiva episoder ur.

Samtidigt med spelare som har namn som Saha, Fear Luke och Muralt (Hoppas han är målvakt) kan det väl inte gå fel.

Vi håller tummarna för den supersympatiske David och hans Köniz nu när serien drar igång 19 september mot UHC Wasa.

1 kommentar:

  1. Tjena!
    Hoppas allt är gött. Tror Floorball Köniz sände ut ett fint meddelande till Unihockeyschweiz i går. 10-3 i premiären i en match där vi borde hållit nollan.
    Dock ska sägas att UHC WaSa är för täskiga.
    Ha det gött!
    /David

    SvaraRadera