Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 27 augusti 2009

Backande Lasse Lagerbäck

Den 5 september ska Sverige försöka att vinna igen för att ta sig vidare till VM-slutspelet.

Det blir en makalöst svår uppgift vi står inför med resten av kvalet, det är alla överens om.

Nu kommer vi återigen att få se en Zlatan som promenerar omkring och såsar på banan och försöker att uträtta underverk ur noll inspiration och noll initiativ.
Nu kommer han ju dessutom hem för att glänsa bland glinen som inte platsar i Barca.
Hans lagkamrater kommer att krympa ju mer tid de tillbringar i hans närvaro.

Till sin hjälp har de tyvärr ingenting.
Lagerbäck kommer, som vanligt, att mönstra världens mest sönderlästa lag och den mest genomskådade taktiken sedan Napoleons dagar. Uppställningen blir defensiv och mentaliteten blir defensiv och försiktig. "Våga inte att misslyckas för då jäklar...." eller hur nu mantrat går hos Lagerbäck. "Uj, uj, uj...försiktigt, försiktigt, anfall inte och vad ni gör. Behåll INTE bollen inom laget för då går det åt helvete".
Ja, har inte ni också undrat hur tongångarna går innan landslagets matcher?

Dessutom verkar Lagerbäck ha gett ett enormt förtroende till precis den kille som inte ska ha det - Olof Mellberg. Det verkar vara snubben som, i Lagerbäcks lag, ska ha bollen mest av alla. Killen som inte kan slå en välriktad passning på fem meter är den som fått tillstånd att försöka pricka Zlatan med bollar och han har fritt antal försök.
Det syns ju tydligt hur de andra lagen slappnar av när Mellbeg får bollen. Ostört kan han få slå iväg boll efter boll. FÖR DE ANDRA VET JU ATT HAN INTE KOMMER ATT TRÄFFA SKITEN HAN SIKTAR PÅ ÄNDÅ!

Ehh...skrev jag just att han siktar på Zlatan?

Nåja.
Det är i alla fall Lagerbäcks hållning som gör att vi kan lyckas gneta oss förbi Albanien, Moldavien, Island, Malta och andra världslag i kvalen men misslyckas i mästerskapen då det handlar om att VINNA matcherna.
Det fungerar nämligen bäst att vinna matcherna om inte motståndarna vet exakt hur du spelar.
Om du då har spelare som inte kan bryta mönstret så kommer du inte heller att lyckas med att göra mål. Möjligen kan du lyckas med att förstöra för motståndaren men du vinner inte heller.

Även Backande August lyckas ju pricka rätt ibland, eller hur?

1 kommentar: