Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 23 augusti 2009

Frantzich slutar med innebandy

FrNu är det bekräftat att en av Göteborgsinnebandyns största talanger, Kristoffer Frantzich, väljer att satsa fullt ut på fotbollen och kastar innebandyn i Göta älv.

Därmed blir segern i Viking Line Cup hans sista insats med en sticka i handen. Snacka om snyggt avslut.

Sista säsongen avslutade han med ett poängsnitt om ca 2.60 p/match. Inte illa. Särskilt som killen knappt producerade några assist. Han älskade ju att skjuta!
Och skjuta det kunde han.
Det finns inte en målvakt som mött honom utan att få hicka när han laddat upp för skott.
Inte nog med att han sköt snabbt, rappt, hårt och ofta. Han sköt ruskigt välriktat också.
Jag såg en gång en uppvärmning där han träffade klykorna tolv gånger på raken.
Det enda som går att säga kring det är väl möjligen att han ibland kunde ha värderat skottlägena lite bättre för ofta kom skotten ur lite svåra lägen.

Man får inte heller glömma de andra kvaliteter som Kristoffer hade som spelare. Egenskaper som han naturligtvis tar med sig inom fotbollen. Som innebandyspelare var han även otroligt bollsäker och teknisk samt en enorm kämpe. Matchens stora behållning kunde vara när han fick en långboll på sig och tog ner den perfekt för att i samma rörelse dra sin motståndare.
Där andra snubblade och vajade fram kunde Kristoffer med sin balans och bålstyrka utföra manövrar som andra bara kunde drömma om.

Som om ovanstående inte är nog så var/är Kristoffer en stor pådrivare och inspiratör också. Han ger aldrig upp på en idrottsbana och han vill få med sig sina lagkamrater till sina höjder.

Alla klubbar i Göteborgsområdet har haft ögonen på Kristoffer och en hel del klubbar har också varit konkreta i sina påtryckningar - Lindås, Partille och Eken t.ex. Hans egen klubb har dock inte kontaktat honom inför säsongen och det är ju lite synd. En påstötning kanske skulle kunna påverka det hela lite.

Nu hoppas jag att vi får se Kristoffer ta nästa utvecklingssteg i fotboll för jag tittar gärna på honom när han beträder Ullevi i en blåvitrandig tröja om ett par år.

Tack för dina trollkonster på innebandyplanen och lycka till med fotbollen Kristoffer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar