Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 27 augusti 2009

Chippen kommer att saknas

Tycker inte du också att Lagerbäck var väldigt snabb på att peta Chippen?

Alla grovhuggna och tungfotade allsvenskar får chansen att hänga kvar i landslaget år ut och år in men så fort en flyfotad tekniker misslyckas så petas han. Var finns logiken i det?

Det har varit likadant ända sedan Jocke Björklund petades ur landslaget en gång för längesedan.
Då hette det att han inte var ordinarie och därmed dög han inte. Källström har fått höra att han inte hanterar vått gräs lika bra som sin konkurrent o.s.v.

Nu är det ju inte många som kliver in till Chippens försvar. Han har onekligen gjort en del mindre bra matcher i landslaget det senaste men han har å andra sidan inte varit sämre än någon annan. Han har samtidigt varit inhoppare och fått lite speltid också.

Daniel Andersson har t.ex. fått hur många chanser som helst utan att visa prov på en enda offensiv kvalitet. Nu är ju han också borta ur landslaget som tur är.

Å andra sidan har Lagerbäck lyft in nya vedhuggare/vadhuggare i laget. Pontus Wernbloom är ett exempel och nu när han blev skadad lyftes Gustav Svensson in istället. Hur många defensiva mittfältare klarar ett landslag av att mönstra egentligen.
Men du..ursäkta....Wernbloom och Svensson kanske inte är defensiva spelare. Det kanske bara verkar så?

Sverige är ett lag i desperat behov av kreativitet och vitalitet. Ungdomarna från U21 kan säkert tillföra en del entusiasm men varför ta in dem på bekostnad av en av våra mest kreativa spelare?

Tobias Hysén som är skadad och har varit det ett tag finns kvar i truppen. Hallå, vad är det frågan om?

Faktum är att vårt landslag blir bra mycket blekare utan Chippen.
Att han hela tiden legat risigt till sedan han bytte till Saudiska ligan har man ju förstått men att den ligan skulle vara sämre än allsvenskan. No way José!

Nordens bästa lag, FC Köpenhamn, åkte ut ur Champions League igår mot ett cypriotisk lag. Smaka på den lite.
Elfsborg ska fäkta illa mot Lazio för att försöka hämta in 0-3 på bortaplan. Lycka till säger jag bara, det kommer att behövas. Och mina tummar kommer att vara blålila för ett avancemang.
Jag försöker bara säga att jag inte tror att Chippen blivit en sämre spelare beroende på ligaspelet och motståndet han möter där. Om ett antal allsvenska lirare platsar i landslaget så gör även Chippen det trots att han spelar i en kanske klenare liga.

Välkommen åter Chippen men du lär få vänta tills förbundskaptensskiftet innan du kan dra på dig en blågul tröja igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar