Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 11 juni 2011

Allbäck och muthärvan

När jag växte upp blev jag uppfostrad att göra rätt för mig i alla lägen.
Lovade jag något skulle jag också hålla det och löften var riktigt fula att svika.
Därför - "Kan du inte hålla det du lovar så ska du inte heller lova något".

Jag blev också fostrad till att betala för det jag ville ha eller köpa.
Det gick inte an att som femåring gå in i en butik och komma ut därifrån med en godis som man inte betalat. Då fick man gå tillbaks till kassörskan och tala om att man inte förstått att godiset i knähöjd inte var bjudgodis även om det fanns där öppet att plocka i knähöjd på alla vuxna. Föräldrarna stod då med barska miner intill men man kunde se glimten mellan kassörskan och pappa när han betalade - "Killen fick sig en läxa och lärde sig något nu".

Livet blev ganska enkelt efter det. Gick man på stan och såg något som man åtrådde så kollade man plånboken för att se vad som fanns där och hade man tillräckligt med pengar så klev man in i butiken och handlade. Om det bara fanns damm i plånboken så fick man låta bli att handla tills man arbetat in lite nya stålar. Enkelt, eller hur?

I Sverige står den offentliga sektorn för en gigantisk andel av BNP.
Det finns mängder av sätt att räkna på detta men det är inte poängen med detta inlägg.
Poängen är att vi alla bidrar med skattemedel till den offentliga sektorn.

I Göteborg har skattemedlen använts väldigt märkligt under många år.
Kommunen är t.ex. en stor sponsor till IFK Göteborg.
Det kan ju vara ok att en kommun sponsrar ett idrottslag men då ska samma regler och möjligheter gälla för alla idrottsklubbar i staden. Så är det inte.

På senare tid har det framkommit att kommunens medel även nyttjas av högt uppsatta personer i kommunledningen och däromkring. Byggbolag har sugit ut så mycket det bara har gått av kommunen och småpåvar på olika nivåer har hakat på. Vi har t.ex. tjänstemännen hos Fastighetsbolaget Poseidon som byggt hus och skickat fakturorna till kommunen.

Mitt i detta står Stefan Allbäck och hans byggbolag. Stefan råkar vara far till landslagsledaren Marcus Allbäck. Marcus Allbäck har nu dragits in i den här härvan genom sitt husbygge där det nu påstås att en del av de arbeten som utförts har fakturerats kommunen. Jag och du och alla möjliga skattebetalare ska alltså ha betalat delar av mångmiljonären Marcus Allbäcks villa.

Marcus Allbäck är bara ett exempel i detta fall. Ännu så länge är han inte fälld för någonting men det kommer ju som ett brev på posten att han dras in i det hela. Pappa Stefan är huvudmisstänkt i affären och sonen bygger en villa. Vad ska få åklagaren att tro att det använts andra metoder för sonens villa än det gjorts i andra fall?  

Göteborgs kommun må vara rik på resurser och en enorm arbetsgivare med en jättelik omsättning.
Det må vara lätt att tycka att det är en jättestor guldgruva att ösa ur och det är det väl på sitt sätt. Så länge vi skattebetalare betalar och gör rätt för oss.
Utöver det så måste skattemedlen gå till rätt saker annars går det snabbt åt helvete.

Jag hoppas att alla tjuvar och kriminella i den här härvan inser att de faktiskt ÄR kriminella tjuvar. De är inte bättre än vilken skrupelfri plundrare som helst. Som en rik tjuv kan man också tycka att man ändå betalar in så mycket i skatt så om man tar tillbaks lite i andra änden så är det inte mer än rätt.
Den tanken är ju bara ett skydd för sig själv för att döva lite av sitt eget samvete.

De som dessa tjuvar stjäl ifrån är våra barn. Våra pensionärer och våra sjuka.
Vi har det senaste uppmärksammat att vi har sålt ut en hel del av den offentliga sektorn till privata aktörer.
Det har vi tvingats till att göra för att vi haft för litet medel till att driva bl.a. vård, skola, omsorg och tågtrafik med offentliga medel. Vi har sålt ut någorlunda fungerande verksamheter till den som sagt sig villig att leverera tjänsten till lägst kostnad och det har gett usel kvalitet och ibland ingen service över huvud taget.
Det som skulle bli bättre genom privata aktörer har i så gott som alla fall blivit sämre.
Kommer du på något som blir bättre kan du ju höra av dig.

Nästa gång "Allbäcks" och tjuvarna inom kommunen läser om en människa som dött pga att ambulansen inte ryckte ut så som den skulle eller för att vårdapparaten falerade eller nästa gång det finns för få poliser på plats vid tillbud hoppas jag att de känner sig ansvariga.

Detsamma gäller den 47-årige dåren som fejkat att han suttit i rullstol i massor med år och därmed kvitterat ut miljontals kronor i assistansstöd. 

Eller varför inte alla dessa "egenföretagare" som uppbär Nystartsjobb i eget bolag. Jag tror att en av Sveriges bäst betalda människor har Nystartsjobb . . .

Att stjäla ifrån de offentliga medlen borde vara förenligt med livstids fängelse.
Jag kan tänka mig en hel del mer medeltida straff som ytterligare påbackning.
Varför inte återinföra skampålen?
Offentligt spöstraff vid spöpåle låter ju mysigt, varför inte?
Eller vad vore fel med 100 meter rullstol med stening?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar