Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 6 maj 2011

Det var en gång en terrorledare...

Läser och hör allt mer om att rättssamhället havererat i och med att Usama Bin Laden (Ladin för de som trivs med det)avrättats av amerikanska soldater.
Vi hade bland annat en lunchdiskussion om det och någon hade hört statsvetare diskutera ämnet i TV och där hade man kommit fram till att det nu skulle vara fritt fram för att avsluta Barack Obama på samma sätt som Bin Laden.

Vad gäller det sistnämnda så tror jag inte det finns en enda terrorist som inte har Obama på sin hit-list och de kommer inte att be om lov innan de slår till. Inte heller kommer de att erbjuda Obama någon rättegång vid ett eventuellt tillslag.


När det gäller alla som förfasar sig över att Bin Laden avrättades så kan jag till stor del hålla med om det. Det ligger något smaklöst över att ta en annan människas liv. Oavsett om det är avgjort i domstol eller ej.
Sedan kan jag inte riktigt hålla med om att sättet Bin Laden dog på öppnar upp fältet för att döda Obama eller andra statsledare. Usama Bin Laden valde att "kriga" mot USA och världen. Hans vapen blev terror och han och hans anhängare utövar terror på det allra fegaste sättet. Väljer man att ställa sig utanför samhället på det viset kan man inte heller räkna med mänskliga rättigheter.

Själv tror jag ju det pågår ett spel bakom kulisserna som vi vanliga dödliga inte ens kan drömma om och än mindre veta hur trådarna i det spelet hänger ihop.

Borde inte Usama Bin Laden ha haft ett rätt stort värde för USA och världen levande?
Tänk vad mycket information man borde ha kunnat få ur gubben?

...eller kunde han möjligen avslöja saker som var obekväma för USA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar