Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 9 oktober 2011

Trots skadorna ångrar han ingenting...

2004 ylade italienarna i högan sky om att matchen mellan Sverige och Danmark var uppgjord att sluta 2-2 så att latinarna skulle åka ut.
Nu är det vi som ylar om att Danmark och Portugal kan tänkas att spela på resultatet ifrån vår match mot Holland. Vad ska man säga om det?
Tja, att var och en står sig själv närmast och att det inte går att luta sig mot något annat än sina egna prestationer om man vill vara säker.
Sedan hoppas jag ju att Italien nås av rapporterna om att broderskapet mellan barbarerna ifrån norr inte var starkare än så.

***************************************************************************

Mats Härd i G-P gafflar nu om att Erik Hamrén inte lyckats motivera Zlatan och därför tvivlar Härd nu på Hamrén.

En krönikör ska ju vara underhållande och provocerande.

Härd är faktiskt rätt underhållande när han gång på gång visar sin okunskap om idrottens villkor 2011. Det är knappt så man vet var man ska börja slakta hans skriverier. Jag tar det lite som det faller på...

Att en förbundskapten ska behöva jobba extra på att motivera sin 30-årige världsstjärna till lagkapten inför en avgörande kvalmatch är ju helt absurt.

Än mer absurt blir det när Härd tycker att Hamrén skulle ha bytt ut Zlatan redan i halvtid. Ärligt talat, hur många matcher har vi inte sett med Zlatan där han vandrar omkring lojt och ointresserat för att sedan blixtra till i 89:e matchminuten och göra det avgörande målet?
Kan ni tänka er hur det hade låtit ifall Zlatan blivit utbytt och om vi dessutom skulle ha tappat poäng? Hamrén hade lika gärna kunnat lämna in sin avskedsansökan direkt.
Hur hade du tänkt hemma i soffan ifall Zlatan inte hade startat i andra halvlek?
Ok, nu med facit på hand är det ju lätt att säga att det hade varit bra men där och då...

Sedan kan man ju fundera över hur relationen mellan Zlatan och Hamrén hade varit framöver ifall bytet skulle ha skett i halvtid? Jag tror inte att Zlatan hade varit mer motiverad att dyka upp på bleka kvalmatcher runtom i iskalla länder för att spela i en blekt landslag utan chans på stora segrar.
Den som inbillar sig att det är Hamrén som bestämmer över Zlatan är helt ute och cyklar. Om några år, om Zlatan fortfarande spelar och vill vara med i landslaget när han är än tröttare, då kanske Hamrén har större inflytande. Nu är det helt enkelt Zlatans tid.

Härd sågar också att Hamrén går ut med att laget ska spela sitt eget spel oavsett motstånd och återfaller hela tiden till matchen mot Holland.
Jag måste säga att tongångarna var helt annorlunda INNAN matchen mot just Holland.
Vad just Härd sa innan vet jag inte men alla var väldigt nöjda med det som landslaget presterat innan kvalet mot Holland och det var helt rätt att satsa offensivt enligt de flesta tyckarna. Ska man såga taktiska upplägg och vinna poäng på det ska man helst ha en egen presenterad plan innan och få helt rätt i sina egna spekulationer INNAN matchen spelas. Att komma i efterhand med sina smarta idéer är liksom inget värt.

Till sist sågar Härd Hamréns byten och där kan han möjligen ha rätt till viss del.
Källström byttes ut mot en mer defensiv Bajrami och Sebastian Larsson byttes ut mot Ola Toivonen och Wilhelmsson byttes ut mot Anders Svensson.
Källströms byte skedde i 87:e minuten och hade ingen större påverkan på skeendet.
Wilhelmsson byttes tidigt ut mot en mer defensivt inriktad Anders Svensson.

När Wilhelmsson blev utbytt så klev väl Svensson in lite mer centralt i banan.
Martin Olsson gick väl som ett expresslok på just den kant där Sebastian Larsson spelade och just detta kan ha gjort att Toivonen kom in istället för kantspelande Larsson. Nu gissar jag bara men ... hey... kan Härd så kan väl jag.

Å andra sidan, vad vet jag, jag är inte förbundskapten med mängder av fotbollsmeriter så jag överlåter det taktiska till killen som har posten...

Nu, Mats Härd, vill jag att du INNAN matchen på tisdag berättar precis hur du skulle formera laget och hur du skulle spela. En gubbe i mål och tio man lågt grupperade kring straffområdet gissar jag är ditt drag.

****************************************************************************
Lugis tränare Tomas Axnér är anmäld till Handbollsförbundet för sitt tweet:
"Snubben på läktaren i Kristianstad med megafon iförd orange tröja nr 8, är konsekvensen av en havererad psykvård"

Lugi föll mot Kristianstad och tydligen är publiktrycket rätt bra i Kristianstad.
Kristianstads målvakt Jesper Larsson har uttalat sig om Axnérs twittrande och tycker att det är opassande att Axnér säger som han gör om den högljudda och något enögda publiken.

Enligt Axnér sprutade det under hela matchen ut glåpord ifrån publikhåll och nu utreder man ifall Axnér ska bötfällas för twittrandet.

Ok, må så vara men då kanske också publiken i Kristianstad ska stävjas en del också. Några matcher utan publik kanske vore på sin plats ?


***************************************************************************

Jag avrundar med Peter Forsbergs avtackningsceremoni och upphängningen av hans tröja i Pepsi Center i Colorado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar