Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 27 september 2011

Aragones bättre än Pep

Det sägs så mycket i media och 90 % är väl rent dravel.

Xavi Hernandez sägs i alla fall ha uttryckt att den störste tränare han har haft är Luis Aragones som hade han om Spaniens landslag. Alltså inte den frenetiskt viftande och nackkliande Pep Guardiola.

Guardiola må vara en fantastisk coach men på något sätt känner jag att han fått en behaglig resa i Barcelona där han tog över ett "färdigt" lag. Han försökte värva in lite nya spelare som den långe ryssen Tjigrynskijyi (Hur det nu stavas...) och den långe svensken Ibrahimovic och det sket sig i båda fallen. Thierry Henry gick ifrån att vara världens främste till att bli en nobody under Peps ledning och han visar ständigt upp en oförmåga att förändra matchbilder. Men men...FC Barcelona spelar en otroligt vacker fotboll och det går inte att säga något negativt om det. Möjligen kan man konstatera att spanska landslaget spelar likadant och är lika framgångsrika...utan Messi.  
Guardiolas passion för sporten och klubben går däremot inte att ta fel på. Nu skulle jag vilja se honom lyckas coacha Valencia eller Sevilla till en mästartitel i Spanien. Då skulle han imponera.

Sedan har vi det här skenheliga hela tiden. Jag köper inte riktigt det. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar