Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 7 augusti 2011

Zlatan blir bara värre och värre

Har sett Zlatan lite i inledningen av säsongen och jag måste säga att det känns som att han utvecklas fortfarande.

Han börjar komma upp i de nivåer som man kände att Torbjörn Nilsson befann sig på när han på sin tid spelade europacuper och gjorde comeback i landslaget.
Alltså, inte så att Nilsson var bättre än Zlatan men på sin tid kändes Nilsson överlägsen sina försvarare och det ser man sällan en anfallare vara idag. Zlatans spel börjar nu ligga på motsvarande relationsnivå som Nilsson hade och det är grymt att se. Torbjörn Nilsson kan också bytas ut mot t.ex. Jean-Pierre Papin, Marco Van Basten och Pelé.

Diego Maradona fick var ju minst lika bra men det kändes aldrig som att han fick glänsa på samma sätt eftersom domarna på hans tid tillät en hel del övergrepp.
Det finns såklart fler exempel på detta.
Lionel Messi är ju totalt överlägsen när han spelar i Barcelona och i spanska ligan. Cristiano Ronaldo dominerar även han i spanska ligan. Ingen av dem övertygar dock särskilt mycket i respektive landslag.

I Zlatans fall så har han nu ett sådant övertag på försvararna att han får extra tid på sig och han lyckas med det mesta. Små flippass och vrickningar och kroppsfinter och allt. Han är härlig att se.

När det gäller domarna och Zlatan har jag länge varit irriterad på hur de blåser och det blir tyvärr inte bättre. I gårdagens match mot Inter löpte Zlatan in mot mål för att möta en boll och hade 89 kilo back hängandes på sig utan att det blev straff. Nu lyckades Zlatan trots ryggsäcken nicka bollen i stolpen men han borde fått en straff.
Gång på gång kan man se Zlatan vinna dueller med sina motståndare och han får domsluten mot sig 98 gånger av 100. Oftast bara för att han är starkare än motståndaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar