Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 8 augusti 2011

Spela inte ut bollen

Syrianskas manager Özcan Melchemichel är galen för att spelarna i Helsingborgs IF inte spelade ut bollen över sidlinjen när Razak Omotoyossi satte sig till synes skadad i gräset.

Syrianskas spelare och publiken väntade på att domaren, Martin Hansson, skulle blåsa av men det gjorde han inte. Helsingborgarna spelade inte heller ut bollen över linjen så spelet fortgick.

Då fick Syrianskas Ahmed Özdemirok kortslutning och sparkade ner en helsingborgare.
Detta renderade i rött kort.
Då tillfrisknade också Omotoyossi mirakulöst och sprang fram till domaren och klagade. Detta renderade också i ett rött kort.

Managern Melchemichel är skitförbannad på Helsingborgs tränare för att han ska ha hånflinat under situationen och vad det nu är.

När blev det så självklart att bollen skulle spelas ut över sidlinjen så fort en spelare skadar sig?
Omotoyossi visar ju i situationen just precis varför en del lag har slutat att spela bollen död i dessa lägen. Direkt när motivationen till det finns där studsar han upp och springer obehindrat. Han var alltså inte värre skadad än så.

Dessutom hade Syrianska bollen själva när Omotoyossi lade sig ner men de spelade vidare.

Såg statistiken över bollinnehavet i matchen mellan Inter och Milan häromdagen.
De sifforna brukar ju redovisas i procent och brukar då landa på sisådär 45-55 eller 75-25 om Barcelona spelar. Nu redovisades siffrorna i antal minuter och sekunder som lagen haft bollinnehavet. Sifforna landade på 24 minuter och 35 sekunder för Milan och 24 minuter och 30 sekunder för Inter. Alltså hade lagen bollinnehav i ca 49 minuter av matchen.

Det KAN inte vara meningen att en fotbollsmatch ska bestå av så mycket dödtid som möjligt. Det måste även en gubbe som Melchemichel inse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar