Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 7 april 2011

Schack matt

Jag trodde faktiskt på att Shakthar Donetsk skulle kunna shocka FC Barcelona igår.
. . . och de lyckades.


Nästan.

5-1 talar ju sitt solklara språk.
Pep Guardiolas FC Barcelona tillsammans med Lionel Messi fullständigt mosade det brassespäckade Donetskgänget.

Men.
Om inte Luiz Adriano hade varit så makalöst blöt i avsluten hade ukrainarna haft 1-1 strax efter spanjorernas ledningsmål. Efter det hade mycket kunnat hända.
Shakhtar hade fem möjligheter att utjämna innan Barcelona gjorde 2-0.


För en som håller på underdogen så var resultatet inte särskilt upphetsande.
FC Barcelona spelar ju alltid strålande och det är underhållande på sitt sätt men jag hade hellre sett en jämn match där Shakhtar Donetsk hotat Barcelona.

Det positiva var ändå att Shakhtar Donetsk visade att det GÅR att anfalla mot världens bästa lag. Där Arsenal gång på gång bara skickade iväg bollen till ingenting höll Shakhtar kvar bollen vid fötterna och vilade lite i den spanska pressen innan de slog en hyfsat vettig passning. Denna lilla detalj gjorde att Barcelona blev sårbara för lite längre bollar när deras sjumannapress låg på för hårt mot bollföraren och inte fick fatt i bollen.

Sedan gäller det ju att klämma in bollarna när man får chansen. Eller hur Luiz Adriano.

Att sedan domarna så gott som alltid ger Barcelona fördelar är också irriterande.
När Barcelonas Adriano slänger sig in i ryggen på Costa utan att det blir något blir det firspark för minsta lilla Alves eller Busquets-filmning.

Nu ser jag fram emot ett möte mellan FC Barcelona och ett Real Madrid som inte bara backar ner i knäet på sin egen keeper. Sitta-i-knäet-på-egen-målvakt-taktiken har hela spanska ligan och hälften av världens fotbollselit testat på med skrala resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar