Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 6 juni 2010

Bicepsen från Mallorca för svår för Söderling

Nä, trots bra spel av Robin Söderling så kunde han inte rubba Rafael Nadal.

Söderling kom in på Roland Garros redo för match och han skulle ge Nadal en hård fight.
Nadal kom in på Roland Garros redo för krig och han skulle dö för att slå Söderling.

Söderling fick några breakbollar i första set och han var riktigt bra men ändå var det som att Nadal bara gasade på lite till så vann han de påföljande bollarna.

Nadal sprang ut till servelinjen efter pauserna och spelade snabbare än jag sett honom göra tidigare. Men när han förlorade en boll tog han lite extra tid på sig för att koncentrera sig och sedan vann han poängen.

Söderling såg lite matt ut redan i mitten av andra set och han kunde liksom inte förmå sig att höja sig det som behövdes.

Söderling kommer tillbaks och han och Nadal kommer nog att fightas i toppen under några år.

Nadal är ny världsetta och framstår nu mindre som en slagmaskin än förr och mer som en tennistekniker. Vissa av slagen han slår såg du inte på en tennisbana för några år sedan. Till synes "döda" bollar räddar han upp genom att slå bollen när han har ryggen mot banan och bollen sitter sedan där den ska. Han vinklar handleder och armbågar och slår bollen på alla möjliga aviga sätt. Fortfarande med kraft och precision.

Nadal är dessutom ruskigt snabb och han har ju tennisvärldens mest imponerande biceps som en liten spets på den starka fysiken. Nadal är så otroligt bra att jag inte ens ser luckorna och vinklarna på TV-skärmen. Hur man än tänker sig att Söderling ska slå så hinner Nadal dit och returnerar bollen helt makalöst.

När jag skriver detta pågår matchen fortfarande och det står 2-0 i sett till spanjoren och 4-3 i tredje set till Nadal.

Rafael Nadal är nog den bäste världsetta vi sett och det är bara att gratulera honom till segern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar